cz | en

6. ročník soutěže

soutěže o nejlepší český houskový knedlík a znojemskou omáčku

pozvánka ke stažení zde:

Soutěž „Perla české kuchyně" 

Dobře se vaří ve Vejprnicích na Plzeňsku
Alespoň soudě podle výsledků 6. ročníku soutěže o nejlepší houskový knedlík. Konala se v pátek 16. listopadu v hotelu InterContinental v Praze. Utkal se tucet kuchařů z celé republiky za bedlivého sledování médií. Omáčku, letos znojemskou, hodnotili sami návštěvníci. Záštitu poskytla hraběnka Matilda Nostitz, členka poroty od samého začátku. Kvalitní masné a mlékárenské výrobky KLASA, víno Blatel z Moravy a pivo Dudák ze Strakonic, frgály z Valašska, kozí sýry z farmy Žofín a jiné lahůdky doprovázely návštěvníky na každém kroku. Velkou pozornost zaujal všestranný kuchyňský robot Termomix, který uhněte a uvaří knedlíky, také omáčky a připraví dokonalou svíčkovou. Kulturu stolování nabídl Atelier Disemo, šatník moderního odívání představila VIP návrhářka Zdenka Balajková.  Autoři soutěže předvedli originální podmáslový knedlík Jiřího Dienstbiera, který servíroval zahraničním diplomatům při soukromých recepcích u něj doma. Sklidil obdiv a mnoho žádostí o recept. Ten je ale jednoduchý: místo mléka použijte podmáslí, a housky co se vejde.

Obvyklé ceny, pytle mouky, poskytl tradičně Český mlynář, nově také pekárny Penam, a víkendovou projížďku po burgundských kanálech nabídla společnost Housboat Charter Europa. Ministerstvo zemědělství přispělo vítězům jedním dárkovým košíkem, Vitana se blýskla produktovými balíčky a bohatými dárkovými koši. Večerem provázelo kvarteto z Deylovy konzervatoře pro zrakové postižené.

____________________________________________________________________________________________________

VÝSLEDKY SOUTĚŽE

Vítězové v kategorii Houskový knedlík:

1. Hotel Julián - Prague City Centre
2. Hotel Hoffmeister, Praha
3. Restaurant Lesní Zátiší, Vejprnice

Vítězové v kategorii Znojemská omáčka:

1. Gastronomia Bohemica, Brno
2. Restaurace U gurmána, Restaurant Lesní zátiší, Vejprnice
3. Orea Hotel Pyramida, Praha

Soutěž pořádala Rada pro mezinárodní vztahy ve spolupráci s centrálou turistického ruchu CzechTourism, a potravinářskou značkou KLASA. 

_______________________________________________________________________________

SLOŽENÍ POROTY

O vítězi v soutěži knedlíků rozhodla porota ve složení: 
President Asociace kuchařů a cukrářů Mirek Kubec 
Politik, vinař a fotograf Vladimír Železný
Labužník a advokát Ladislav Vostárek 
Hraběnka Mathilda Nosticz, patronka
Novináři Vladimír Poštulka a Libor Ševčík
Autorka kuchařek Karina Havlů
Marketingový guru Jiří Mikeš

_________________________________________________________________________________

OHLASY V MÉDIÍCH

http://www.jidlo-piti-ziti.cz/Stranky/3
http://www.gastroplus.cz/aktualne/soutez-%E2%80%9Eperla-ceske-kuchyne%E2%80%9C-o-nejlepsi-houskovy-knedlik/
http://www.lidovky.cz/kam-na-nejlepsi-cesky-knedlik-do-smichovskeho-hotelu-julian-pqg-/dobra-chut.aspx?c=A121117_163050_dobra-chut_kh
http://www.hoteljulian.com/restaurace.htm

 

partneři
Evropská komise HUMLNET CREATIVE s.r.o.